Uit een onderzoek van de Universiteit van Alberta in Canada blijkt dat een glas rode wijn net zo’n goede uitwerking heeft als een uur sporten. In rode wijn zit nameljk het stofje resveratrol, dat voor dezelfde effecten zou zorgen als een uurtje zweten in de sportschool.
De gemeenschappelijke noemer van biologische, biodynamische en natuurlijke wijnen is een biologische behandeling van de wijngaard, en een organische teelt van de druiven. De latere behandeling van de druivenmost kan naargelang de drie wijnsoorten echter danig verschillen. Biologisch gecertificeerde boeren moeten zich wat betreft gehanteerde technieken en toegevoegde chemische stoffen, aan strikte Europese regels houden. Het gebruik van sulfiet bijvoorbeeld werd aan banden gelegd. Sulfiet (beter bekend als de boosdoener na een avondje wijn drinken, met hoofdpijn, misselijkheid en soms allergische reacties tot gevolg, cv.) is evenwel een natuurlijke uitkomst van de alcoholische vergisting van de druiven; wijn zonder sulfiet bestaat dus niet. “Wijn leeft en beweegt. Om latere hergisting en oxidatie in de wijnfles tegen te gaan, en de wijn dus te stabiliseren, voegen boeren vaak sulfiet toe,” verklaart Basin.
La deuxième catégorie, le vin biodynamique,
Dans un article précédent, nous avons évoqué trois atouts spécifiques:
Nous espérons que vous avez tous déjà bien profité de superbes vacances pendant lesquelles vous avez pu faire de belles dégustations ?! Winespot vous propose d’aller encore plus loin dans la découverte des vins pendant le mois de septembre et vous emmène le dimanche 6 septembre visiter le domaine « Château Bon Baron », un des plus célèbres domaines de Belgique. Après la visite, nous vous proposons une dégustation suivie d’un pique-nique.
Ceux qui ont participé l'année passée ne l'ont certainement pas regretté. D'autres qui n'ont pas encore eu l'occasion, n'hésitez pas a vous inscrire !
Le pick nick est composé des produits régionaux.
Veuillez s'inscrire rapidement car les places son limitées.