Luigi Bosca

luigiboscalogoMet een traditie in wijnbouw die teruggaat tot 1901, spreken we vandaag over een 4e generatie wijnmakers bij Luigi Bosca. Het huidige wijnbedrijf werd opgericht in 1914 en staat bekend om zijn innovatieve karakter, oog voor kwaliteit en dynamiek.

Moderne technologie, een uitstekende terroir en een meer dan 100-jarige traditie resulteren in hoogwaardige kwaliteitswijnen. Deze wijnen hebben als kenmerk verfijnde elegantie en rondeur. Het oogsten gebeurt nog voor 100% met de hand en door de strenge regels en de liefde voor het vak gaan Luigi Bosca-wijnen door voor de beste wijnen uit Argentinië. Zij staan model voor dé Argentijnse wijn, gemaakt voor en naar het smaakprofiel van de typische Bordeaux liefhebber.

Het wijnhuis heeft actief meegewerkt aan de oprichting van de eerste DOC-classificatie in Argentinië. Zo ontstond in 1989 de herkomstbenaming Luján de Cuyo. De Luigi Bosca Malbec millésime 1991 was de eerste wijn die het DOC-label verkreeg en werd op deze manier dé referentie waarvoor de regio Lujan de Cuyo staat.

You may also like